Geld

Geld bewijst dat we niets kosten, dat we elkaar niets kosten, dat we dus zonder meer samen kunnen bestaan.

Er kan maandelijks voor iedereen betaalmiddel aangemaakt worden, voldoende om te bestaan. Dit wordt bestaansgeld genoemd (wat de meesten dus een basisinkomen zullen noemen).

Bestaansgeld bewijst dat niemand een ander iets kost en dat we ons basisinkomen daadwerkelijk horen te hebben.

De angst dat dit inflatie zou geven, als iedere maand ons geld om te bestaan wordt aangemaakt, klopt niet.

Hier komen we wederom terecht op incompetentie. Incompetentie laat zich uit in termen van angst (‘angst dat er inflatie ontstaat’), terwijl competentie zich uit in termen van antwoorden vanuit eenvoud. Geld kan zichzelf namelijk vanzelf aanmaken, maar ook vanzelf oplossen. Bij iedere transactie kan er voortaan x% van het transactiebedrag weer oplossen.

Geld dat zichzelf aanmaakt en zichzelf weer oplost. Deze eenvoud is binnen 1 dag geïmplementeerd:

  • 1 bankrekening die onbeperkt in het rood kan gaan en maandelijks naar iedereen het geld om te bestaan overmaakt.
  • In iedere bankapplicatie de automatische oplosfunctie implementeren

Dat de souplesse van het samenleven op deze afschuwelijk eenvoudige manier te implementeren is bewijst dat we allen ons basisinkomen horen te hebben en dat alles wat de regering daarvoor in de plaats doet, pure ballast is.

Onze eis hoeft niet per se te zijn dat het bovenstaande geïmplementeerd wordt. Onze eis kan ook zijn dat iedereen met een vorm van uitkering onmiddellijk en voorgoed met rust wordt gelaten. Bovenstaand is tenslotte het bewijs dat mensen hun maandelijkse geld inderdaad horen te hebben, en uitkeringen voorzien daar al in. Mensen met een uitkering hoeven dus alleen nog met rust gelaten te worden.

Dat belastingbetalers nodeloos alle structuren betalen (vanuit bestaansgeld zijn alle uitkeringstructuren en de daarbij horende belastingen opgelost), is niet het onrecht waarvoor we nu aan het crowd suen zijn. Laten belastingbetalers zelf maar gaan crowd suen, wij crowd suen eerst voor het direct en voorgoed met rust laten van iedereen met een vorm van uitkering.

Omdat het basisinkomen betekent dat iedereen die in de uitkeringsstructuren werkt, hun baan verliest, kan de belastingbetaler ervoor pleiten dat de uitkeringen voor hen niet meer via belastingen gaat, maar via bestaansgeld (daarin zijn belastingen opgelost). Maar als de belastingbetalers daar niet voor gaan staan, dan is dat hun eigen probleem. Nogmaals: wij crowd suen voor het met rust laten van iedereen met een vorm van uitkering. Direct en voorgoed. Hun uitkering is zo hun basisinkomen geworden (hun bestaansgeld).

En voor iedereen die nog steeds vastloopt in de incompetente aannames dat je niet ‘zomaar een bankrekening zo ver in het rood kunt laten gaan’ (wat onzin is), is er ook al lang een antwoord: gewoon alles aflossingen die mensen nu naar banken doen, niet meer naar de banken doen, maar naar de CBR. Daarmee gaat het alsnog als bestaansgeld werken. Een gigantische berg met geld komt zo beschikbaar als bestaansgeld. Kost niets.

Geld zelf vormt bewijs op bewijs op bewijs, dat we ons basisinkomen daadwerkelijk horen te hebben.